Jul 22, 2015

Selamat Hari Raya!

Assalamualaikum and Happy Eid everyone!



This might be a little bit awkward for me to update this blog after a very long time. The last post was on April 2013 which is 2 years ago. Hahaha thank God I still remember the password to log in. :D It just that I feel funny when re-read my older post and decided to delete almost all the posts which I categorize it as immature. Hihihi [I bet that I will delete this post too when the time comes] :P

Okay, since we are still in the mood of Hari Raya [5th day], so let's just story about Hari Raya. My Hari Raya went good but not as happy as before. Why? So much reasons for this. Sebab yang paling utama, aku memang dah tak ada mood nak buat apa apa since Ramadan 2. Arif got involved in an accident. Allahuakbar. Allah je tahu perasaan aku masa ni. Lembik selembik lembiknya. Masa ni berapa hari je lagi nak exam. Semangat aku hilang lesap tak tinggal sikit pun untuk diri sendiri. I will story detail in the next post. Sorry.



Sebab kedua, a week before Hari Raya, my mom and I admitted into hospital for 3 days and 2 nights. Dah macam pakej percutian gitu. Hahaha k! Why? Because we suffered from dengue. Seminggu sebelum declare denggi ni aku dekat KL pergi melawat Arif. Kiranya masa dekat KL lagi aku dah demam. Balik rumah tu demam dah macam suam suam nak baik dah mana taknya, 2 papan panadol aku telan within only 2 days. Masa dekat rumah demam tak baik lagi then naik pulak bintik bintik merah dekat lengan kiri kanan. Masa tu aku dah syak denggi. Cuak kot dengan iklan dekat tv tak habis habis "Denggi Membawa Padah!" Blerghh :( Mom thought that it was a normal rashes then she took me to the clinic to get the lotion for rashes. Sampai dekat klinik tiba tiba kena ambik darah segala sebab ada simptom denggi muntah, rashes, tekak merah, demam yg lama, gosok gigi berdarah. Doctor pun terkejut tengok result darah aku. Terngaga ha mulut dia. Bla bla bla aku tak faham sepatah pun dia cakap. Medical student mungkin faham la kot. Yang doctor tu terkejut sangat sebab platelet aku 54 je. Normal 200++ dia cakap. Dia cakap aku ni patut kena tahan wad sebab dah worst category. Lepas tu mak pun check darah jugak sama. Tapi tak seteruk aku. Doctor tu pun buat la surat ke Hospital Jengka sebab kitorang pergi klinik swasta, dia suruh refer hospital kerajaan. Nak dipendekkan cerita, my mom and I dua dua kena tahan wad. Aku ni dia nak hantar sampai ke Hospital Temerloh sebab kritikal sangat tp dia taknak pisahkan mak dan anak, so doctor pakar datang check and she said it's okay for me to stay in Hospital Jengka. She can still monitor. So berjiran la katil aku and mak. Hekhek. First time masuk hospital uolss. Tiket pakej 3 hari 2 malam untuk 2 orang. Hahahah. Nak makan sup ketam siapa pulak nak masak sebab mak pun admitted sekali. So, minum jela air putih banyak banyak macam doctor cakap. Lepas 3 hari tu alhamdulillah boleh discharge. Masa tu aku tanya doc berapa platelet aku dia cakap 90. Hek'elleh 90 dah boleh discharge habis tu mak punya 100 masa kena tahan tu apa cerita. Okay, I know nothing. Doc knows the best. Habislah cerita denggi. Kiranya seminggu sebelum raya tu orang lain buat preparation raya kitorang pergi check in sepitalll so tak ada lah persiapan raya.


Sebab yang ke seterusnya, my hari raya not well prepared. Baju ada tudung tak ada. Baju tak siap. And berbalik kepada first reason. Tak ada mood. Orang susah hati macam mana nak beraya. I know people will be like annoying nya bla bla bla. I dont care what's people going to talk about me. Orang sekeliling takkan habis mengata. Bitch, you dont wear my shoes and you dont know the pain I suffered. Dont judge, you know nothing. Just dont.

Kepada sahabat sahabat semua, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Mintak maaf. Mintak ampun kalau ada tersalah cakap ke. Terkasar bahasa ke. Bergurau yang termelampau ke. Sorry for my weaknesses. For Hucens, Selamat Hari Raya. I miss you Ali, Wani, Zali, Copi, Keladi and Kak Chik.



Lastly, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR DAN BATIN to all. Wait for my next post okay. Kalau rajin macam hari ni la. Hihihi. Byeeeeeeeeeeeee.