Feb 3, 2013

Buyana and Wedding ♥


Assalamualaikum and have a good Sunday people! Long time no see me? Yeahh, I should had not created this blogging site because I'm an extremely sluggard to write a new entry. Hahahaha. Booo me! Why I'm here that's because my semester break went super duper bored. :\ Zzz.

Okay lets begin...

It is about went to rumah Izzati. Izzati? Ouh, that's so weird. Kak Ta is better. Hahahahaha. It was hard for me to get permission from mom about going to join them. Tapi pujuk punya pujuk kata Kak Ta nak jemput, dapat jugak akhirnya. Yeayy me! On 25th January Kak Ta jemput saya depan rumah and met others at Bera Waterfront. Motif pergi rumah Kak Ta untuk memeriahkan suasana majlis sambut menantu and sure for Buyana's gathering! :DD Had been so long no meet Eboo and Baby. Yang lain dah jumpa masa gathering Buyana tahun lepas. If I'm not mistaken, last jumpa masa ambik result SPM. Yeah, SPM. So, 1....2.....3...(kira dengan jari)... ha almost 4 tahun dah tak jumpa. Besar dah Eboo dan bayi Suhada. Hahahahaha. Makin cantik semua. *Included me* HAHAHAHAHAHAHA. Okay, boleh diam sekarang!

***PICTURE HAS BEEN DELETED DUE TO SOME REASONS***

Okay, look at the above photo and find one different. Krik krik krik.. Ha! Siapa entah yang pakai tudung merah, tak kena tema langsung! HAHAHAHAHAHA. Okay boleh diam dah sekali lagi! :P hihhi Sorry kawan kawan, saya menjadi makhluk perosak gambar. Sobs Sobs. Diorang semua ingat saya dah tahu tema biru. Saya tak tahu apa apa pun, sampai hati meng-anak-tiri-kan saya. Rasa diri sungguh terhina bila nak ambik gambar together with them. Tsk tsk. T___T Hahaha drama sangat dah nak touching lebih lebih. :P

***PICTURE HAS BEEN DELETED DUE TO SOME REASONS***

This berbaju kurung day was actually on 2nd day dekat rumah Kak Ta. Malam tu, these 8/10 annoying sisters semua sumbat tidur dalam satu bilik. Mana lagi dua? Ouh, Nenek tak dapat datang on that day and Siti tak dapat datang malam tu. Sedihnya, bila gather, attendance tak pernah perfect. It is okay, maybe for the next time. :)) Malam tu ramai ramai tolong Kak Ta potong bunga rampai, wrap and decorate some gifts and candies untuk cabutan bertuah. Then, buat table-talk bukak cerita zaman dekat maktab sampai pukul 1.30 pagi. That was a quality time!

***PICTURE HAS BEEN DELETED DUE TO SOME REASONS***

Ha, kenapa macam tu? Rasanya tak perlu penjelasan dah. That's because of Areen. Hihihihi. :P Okay, nie nak cerita pasal Kuda Kepang. On 26th January, I mean on that wedding day ada pertunjukan Kuda Kepang. That was my very first experience watched live performance of Kuda Kepang. Kelu. :\  Bukan pasal tarian, tapi pasal rasukan selepas tarian tu. Sampai 3, 4 penari kuda kepang yang kena rasuk. Takut, tapi nak jugak tengok. You'll never have this feeling, korang semua memang kena tengok sendiri! Tapi tak tahu lah, Kuda Kepang kan orang kaitkan dengan syirik sebab ada spirit. So, setakat tengok untuk kenal adat resam melayu boleh kot. 'Kot' okay 'kot' bukan boleh! Sebab saya pun tak tahu sangat benda benda macam nie. Tanya yang lebih arif. Eh Arif? Ehemm. Hiks, kbye! :P

So, habislah cerita pasal wedding abang Kak Ta. =)

Now, iolls tengah busy buat preparation untuk Majlis Perkahwinan for my sister. I'm so happy that she's getting married soon! Finally. \(^,^)/ This gubahan. Cantik tak? *cantik* Ouh, thankyou! Hihihihi :P Saya rasa cantik dah, tapi you know mak cakap apa? "Ini bukan gubahan, ini susun namanya." Okay. (--,)`

***PICTURE HAS BEEN DELETED DUE TO SOME REASONS***

Nervous dia macam iolls pulak yang nak kahwin. hikhik. :P *ada niat di situ ye!* Actually iolls pengapit je. And this would be my first experience jadi pengapit sebab tu lah nervous dia lain macam. Mana lah iolls nak tahu bila nak buat tu, bila tak payah, and sampai bila nak berkepit dengan pengantin nya. Ye dak? hihihi. Wish me luck! ;) Errr, puii satu kali dekat diri sendiri! Beriya je. hahahahaha. Peaceeee! Untuk bakal pasangan mempelai, saya doakan agar kalian bersatu selamanya dan dilimpahi rahmat yang berlimpah ruah dari-Nya, insyaAllah amin. =)  

Before I end up this entry, just let you know. Result final exam hari tu tak keluar lagi. Nervous iolls tau mak dah tanya berkali kali. Jadi, marilah bersama sama mendoakan kejayaan saya. insyaAllah. Semoga Syafikah Khilid berjaya capai targetnya, Amin Amin Ya Rabbal'alamin, insyaAllah. Terima kasih semua. =))

The end . . .



0 comments: